Hlavní obsah

Děti se vážně opařily při hromadném vaření polévky

Právo, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Vážné opařeniny utrpěly v sobotu dopoledne v Lechoticích na Kroměřížsku tři malé děti, které na sebe převrhly hrnec s vařící polévkou. Děti si v tu dobu hrály u sporáku, na kterém se připravoval společný oběd pro několik rodin.

Článek

„Roční holčička a pětiletý chlapec měli opařeniny druhého stupně na asi 30 procentech povrchu těla. Po ošetření jsme je převezli přímo na popáleninové centrum brněnské fakultní nemocnice, protože vrtulník nemohl vzhledem k nepříznivým podmínkám vzlétnout,“ uvedl mluvčí krajské zdravotnické záchranky Petr Olšan.

Čtyřletou dívku, opařenou na pěti procentech těla, podle něj odvezli autem sami rodiče do zlínské Baťovy nemocnice.

K dalšímu vážnému dětskému úrazu vyjížděli záchranáři v sobotu před polednem také do Jarcové na Vsetínsku, kde tříleté děvčátko utrpělo popáleniny druhého stupně v obličeji při zášlehu plamene z plynového kotle. Po ošetření v nemocnici ve Valašském Meziříčí byla holčička letecky transportována na popáleninové centrum do Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám