Hlavní obsah

Policie obvinila zpěvačku Daru Rolins kvůli smrtelné nehodě

– Praha
Právo, Radim Vaculík

Pražská policie v pátek obvinila 37letou zpěvačku Daru Rolins z trestného činu usmrcení z nedbalosti kvůli tragické dopravní nehodě z července v Praze 6. Právu to potvrdil advokát zpěvačky Robert Vladyka a následně i policejní mluvčí Ivana Ježková. Zpěvačce hrozí až tři roky za mřížemi nebo zákaz činnosti (řízení).

Článek

Nehoda se odehrála 10. července v pražském Šáreckém údolí, kde zpěvačka bydlí. Rolins tehdy řídila svůj osobní vůz, v němž vezla i malou dceru. Její auto narazilo do 63letého řidiče skútru, který následně zemřel na následky vnitřních zranění v nemocnici.

„Dnešního dne jsme byli s klientkou na policii, kde jsme si převzali usnesení o zahájení jejího trestního stíhání. Je to pro přečin usmrcení z nedbalosti v prvním odstavci,“ uvedl Vladyka. Jeho vyjádření následně zopakovala i policejní mluvčí Ježková.

„Řidičce bylo sděleno podezření ze zmíněného trestného činu, kde jí hrozí až tříleté vězení nebo zákaz činnosti,“ konstatovala Ježková bez dalších podrobností. Policie Rolins obvinila podle jejího advokáta na základě znaleckého posudku experta na dopravu, podle kterého údajně mohla zpěvačka nehodě zabránit.

Odmítá, že by nehodu zavinila.
právní zástupce Dary Rolins<br/>

„Ten posudek sice určil, že ke střetu došlo v jízdním pruhu Dary, že ona jela míň než povolenou rychlostí a že naopak z posudku vyplývá, že druhý řidič jel větší rychlostí. Policie ale řeší, zda Dara mohla tomu střetu zabránit,“ přiblížil Vladyka. Znalec podle něj nemůže určit, jakým způsobem se řidič skútru ocitl ve zpěvaččině pruhu.

„Jsou dvě varianty - buďto náhlá změna směru jízdy a pak ona vůbec neměla šanci na to jakkoli zareagovat. A druhá možnost je, že si druhý řidič zkracoval zatáčku a tam by byla chvíle, kdy ona ho mohla na asi dvě sekundy zahlédnout a nehodě zabránit,“ podotkl Vladyka.

Počítá s tím, že s klientkou v zákonné lhůtě podají proti zahájení trestního stíhání stížnost. „Odmítá, že by nehodu zavinila,“ dodal Vladyka s tím, že klientku už tedy policisté v pátek vyslechli jako obviněnou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám