Hlavní obsah

V bytě v Brušperku vybuchl plyn, dva zranění

– Brušperk • Aktualizováno
Právo, plk

K výbuchu, nejpravděpodobněji dvoukilové propanbutanové láhve, došlo ve čtvrtek odpoledne v bytě 3+1 v Brušperku na Frýdecko-Místecku. Následně zachvátil byt požár. Předběžný odhad škody je půl miliónu korun, při požáru se dva lidé zranili.

Článek

K události v jednom z domů na náměstí J. A. Komenského došlo krátce po 14. hodině.

„Jednalo se o výbuch propanbutanové láhve,“ potvrdil mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec s tím, že v době výbuchu měli být v bytě dva nájemníci. „Těm se nic nestalo, dva sousedé se nadýchali kouře,“ dodal.

Podle mluvčího hasičů Moravskoslezského kraje Petra Kůdely ale není stále jisté, co v bytě explodovalo. „Požár likvidovaly tři jednotky hasičů zhruba padesát minut, v péči záchranářů byly čtyři osoby,“ dodal Kůdela. Upozornil, že příčina údajného výbuchu i požáru je stále v šetření policistů i hasičů.

Škoda byla upřesněna na milión korun. „V bytě byly nalezeny dvě propan-butanové lahve o hmotnosti 10 kilogramů a třetí o hmotnosti 2 kilogramů. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by některá z nich vybuchla,“ upřesnil mluvčí hasičů Kůdela.

Při výbuchu se zranili dva muži (27 a 63 let). „Mladší muž utrpěl popáleniny zad a ramene, lehce se nadýchal zplodin. Byl při vědomí,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Pacienta převezla sanita nejprve do frýdecko-místecké nemocnice, krátce poté byl letecky transportován na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. „Druhý, starší muž, nebyl fyzicky zraněn. Pouze se nadýchal kouře a byl převezen do nemocnice ve Frýdku-Místku,“ doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám