Hlavní obsah

Falešný policista okrádá školáky v Hradci Králové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Na Moravském Předměstí v Hradci Králové řádí falešný policista. Případ je o to závažnější, že si za oběti vybral nic netušící školáky. Cestou ze školy domů je pachatel, který se představuje jako policista, osloví a pod různými záminkami od nich požaduje peníze nebo mobilní telefon, uvedla královéhradecká policejní mluvčí Anna Pešavová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Od září letošního roku policisté prošetřují tři případy. Poslední se stal v úterý. V půl jedné odpoledne oslovil neznámý muž osmiletého žáka základní školy, kterému se představil jako policista. Chlapci sdělil, že přešel po přechodu na červenou a musí zaplatit pokutu.

„Přitom mu ukázal nějaký průkaz. Jelikož žák třetí třídy neměl peníze, doprovodil ho až domů. Následně v bytě odcizil mobilní telefon a tisíc korun. Potom odešel pryč,“ uvedla mluvčí.

Z bytu ukradl 4500 korun

Podobný případ se stal o den dříve. Zřejmě stejný muž oslovil cestou ze školy domů devítiletého chlapce. Také se představil jako policista a ukázal nějaký průkaz. V tomto případě požádal chlapce o zapůjčení mobilního telefonu. Žák třetí třídy u sebe však žádný mobil neměl a proto ho pozval domů. Následně muž v bytě odcizil dva mobilní telefony v hodnotě 4 500 korun a potom z bytu odešel," informovala policie.

První případ se stal však již devátého září. Pachatel chlapci ukradl mobilní telefon za dva tisíce korun.

Podle poškozených žáků byl muž opálený, ve věku kolem 30 let, vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy a krátkých černých vlasů. Na sobě měl modré riflové kalhoty a černou mikinu s kapucí. Na hlavě měl černou čepici s nápisem policie. Podle dětí nehovořil plynně česky, zřejmě měl vadu řeči, údajně zadrhával.

Policisté uvítají jakékoliv informace, které by jim pomohly k rychlému dopadení pachatele. Policii mohou občané kontaktovat na bezplatné lince tísňového volání 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám