Hlavní obsah

Nalijte mi víno z krabice, žádal muž s pistolí v ruce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Policie v Novém Jičíně vyšetřuje kuriózní případ vyhrožování, jehož motivem byla neodolatelná chuť na krabicové víno. Ta byla u 41letého muže tak silná, že se nalití dožadoval s plynovou pistolí v ruce.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu, který se stal v pondělí, informoval ve čtvrtek mluvčí novojičínské policie Petr Gřes. Muž podle něj nejprve namířil zbraň na svého známého, který stál na balkónu činžovního domu. Když se kamarád schoval se svou ženou v bytě, začal podnapilý násilník bouchat na dveře.

„Dožadoval se vstupu do bytu s tím, že chce s nimi vypít krabicové víno. Do bytu jej však nevpustili. Začal být agresivní, sprostě jim nadával a pak z pistole vystřelil. Nakonec utekl,“ řekl mluvčí Gřes.

Novojičínští policisté společně s městskými strážníky útočníka zadrželi krátce po činu ještě v domě. „Střelnou zbraň u sebe neměl. Policisté ji ale našli schovanou v hydrantu ve čtvrtém patře,“ dodal mluvčí.

Zadrženého muže policisté převezli na policejní oddělení, kde mu po vystřízlivění sdělili obvinění z výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. „Muž je vyšetřován na svobodě. Za toto jednání mu může soud uložit trest odnětí svobody až na tři roky,“ doplnil Gřes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám