Hlavní obsah

Zvrhlík soud neobměkčil, za zneužívání neteří a synovce si odsedí 6,5 roku

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nejvyšší soud (NS) ve středu zamítl dovolání sedmatřicetiletého muže, který byl odsouzen na 6,5 roku vězení za to, že pohlavně zneužíval své dvě neteře a synovce. Strýc tvrdil, že jeho skutky nebyly trestným činem. NS ale v neveřejném zasedání jeho námitkám nevyhověl a dovolání odmítl jako zjevně neopodstatněné, trest si tak muž musí odpykat.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Zvrhký strýc má strávit 6,5 roku za mřížemi, potvrdil Nejvyšší soud.

Článek

Své pedofilní choutky muž ukájel, když mu byly děti svěřeny k dozoru. Od roku 1997 až do poloviny roku 2002 nejméně dvakrát týdně v letních měsících nutil neteř narozenou v roce 1992, aby mu hladila jeho ztopořený úd a sám ji vysvlékal, líbal a osahával. Stejného osudu se dočkala i o dva roky mladší dívka. Muž se podobně zachoval i ke svému tehdy šestiletému synovci, kterého vyvedl do kukuřičného pole a tam ho opět nutil, aby mu třel pohlavní úd.

„Zneužil nízkého věku dětí a jejich nedostatečné rozumové a mravní vyspělosti a toho, že nerozuměly jeho jednání, neměly žádné sexuální zkušenosti a nebyly schopné posoudit význam odporu proti vynucovaným sexuálním praktikám, navíc na ně působil poskytováním drobných i cennějších dárků a způsobil, že se u nich rozvinuly psychické obtíže,“ potvrdil Právu mluvčí NS Petr Knötig s tím, že nesouhlas muže se způsobem hodnocení důkazů nižších soudů není dovolací důvod.

Reklama

Výběr článků

Načítám