Hlavní obsah

John mířil prověřit nález krabiček, ale havaroval

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vůz ministra vnitra Radka Johna se v pondělí večer srazil s tramvají na frekventované pražské křižovatce Anděl. Jeho auto mělo zapnuté modré majáčky. Ministr ve svém prohlášení k nehodě uvedl, že osobně jel prověřit situaci na Malé Straně, kde zasahovali pyrotechnici.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr vnitra Radek John (VV)

Článek

Ministr v pondělí odpoledne navštívil Letiště Praha-Ruzyně a Národní kontaktní bod pro terorismus. Učinil tak kvůli aktuálním bezpečnostním opatřením v souvislosti s teroristickou hrozbou

Tam ho zastihla zpráva o nálezu podezřelých balíčků s diodami na Malé Straně. [celá zpráva]

„Okamžitě jsem se rozhodl prověřit situaci na místě, kde zasahovali pyrotechnici. Při cestě na Malou Stranu vyhodnotila Ochranná služba Policie ČR situaci tak, že je nutno použít modrý maják a výstražné zvukové zařízení,“ řekl ministr vnitra Radek John k nehodě.

Auto jelo od Smíchovského nádraží a na křižovatce se srazilo s tramvají číslo 16, která jela od Řep směrem k Vltavě. V běžném provozu by jí auto muselo dát přednost.

Nehodu, při které došlo k poškození dveří vozu policejní ochranné služby, šetří pražská dopravní policie a ochranná služba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám