Hlavní obsah

Žena, která podala šestileté dceři nemrznoucí směs, si ve vězení podřezala žíly

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

O sebevraždu se pokusila v plzeňské vazební věznici sedmadvacetiletá žena obviněná z pokusu otrávit šestiletou dceru nemrznoucí směsí. Událost Právu potvrdila mluvčí věznice Jana Bartošová.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Žena, která se pokusila otrávit svou dceru, při policejní rekonstrukci činu.

Článek

"Okolnosti případu prověřuje policie," uvedla bez dalších podrobností Bartošová.

Právu se podařilo zjistit, že si žena na cele podřezala žíly skleněným střepem z okenní tabulky. Dozorčí ji objevily v šest ráno  a poskytly jí první pomoc. V cele pak našly dopis na rozloučenou.

Žena se nejspíš mstila otci děvčátka

Motivem pokusu o vraždu mohla být zřejmě pomsta otci děvčátka, se kterým se žena rozešla. Na svůj čin se přitom podle policejního vyšetřování delší dobu připravovala. Dosvědčují to například časopisy, ze kterých obviněná žena čerpala informace o jedech.

Nakonec se rozhodla pro nemrznoucí směs Antifriz. Žena zřejmě očekávala, že dcera po požití jedovaté tekutiny zemře rychle. Jenže dívka několik hodin trpěla, měla křeče a bolesti. Matka pak nakonec sama zavolala záchrannou službu.

Zdravotníci dívku okamžitě transportovali do pražské fakultní nemocnice a po zjištění, že jde o otravu, kontaktovali policii. Ženě hrozí za pokus o vraždu až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám