Hlavní obsah

Dělník zemřel v zavaleném tubusu

Právo, Vladislav Prouza
Dvůr Králové nad Labem

Tubus obepínající parovodní vedení se stal v pondělí dopoledne ve Dvoře Králové nad Labem osudným 57letému muži. Dělníka uvnitř plechového tubusu zřejmě kvůli pracovní nedbalosti zavalila ocelová parovodní roura. Trubka muži způsobila smrtelná zranění.

Článek

Dělník údajně pracoval spolu s ostatními na likvidaci starého parovodu v místě, kde parovodní vedení přibližně šest metrů vysokým obloukem překlenuje silnici. Tubusem procházela dvojice trub. Jednu z rour se podařilo uříznout natolik nešťastně, že nešťastníka přimáčkla k druhé.

Záchrana dělníka vyžadovala složitou manipulaci s tubusem zdemolovaným uvolněnou rourou. Tubus vážící několik set kilogramů bylo nutné pomocí speciální techniky nejprve nadzvednout a posléze otevřít,“ popsal složitou operaci operační důstojník trutnovských hasičů. Muže hasiči vyprostili už mrtvého.

„Hasiči uložili tělo dělníka do nosítek a spustili na zem. Příčiny nešťastné události šetří Policie ČR,“ upřesnila mluvčí královehradeckých hasičů Martina Žahourková.

„Zjišťujeme příčiny, proč muž do tubusu vlezl. Zda to udělal svévolně, nebo mu to někdo nařídil,“ dodal mluvčí turnovské policie Jiří Prouza.

Reklama

Výběr článků

Načítám