Hlavní obsah

Zbitou ženu uvázal za obojek a šel spát, za vraždu mu hrozí výjimečný trest

– Plzeň
Právo, Svatava Hernandezová

Až výjimečný trest může dostat 44letý Zdeněk Hink z Plzně, který letos v březnu brutálně ubil svoji o tři roky mladší manželku Marcelu. Případ začal v pondělí projednávat Krajský soud v Plzni.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Zdeněk Hink při příchodu do soudní síně.

Článek

Vražda se stala po jejich společné návštěvě restaurace, kde se oba notně posílili alkoholem. Po příjezdu taxíkem domů došlo k hádce. Žena utekla na chodbu, kde ji muž udeřil pěstí do hlavy, což mělo za následek její pád na schody.

Ženu bil pěstí, několikrát jí vyvlekl za vlasy z domu na chodník, kde do ní kopal. Nakonec jí ovázal obojek na psa kolem pasu a vyvlekl ji po schodech do druhého patra. Tam ji nechal v předsíni a šel si lehnout. Vzbudila ho až ráno policie. Žena utrpěla řadu zranění hlavy, trupu a břicha a na poúrazový šok zemřela.

Kdyby mě neskopla ona ze schodů, tak se to nestalo, nevím, co to do ní vjelo...
obžalovaný

Hink před soudem odmítl vypovídat se slovy: „Špatně se mi o tom mluví.“ Připustil, že manželku asi třikrát praštil pěstí a asi dvakrát kopl.

„Kdyby mě neskopla ona ze schodů, tak se to nestalo, nevím, co to do ní vjelo... začala se se mnou prát a co se dělo venku, to si vůbec nepamatuju... já ji miloval, měl jsem jí moc rád,“ uvedl před soudem.

Z agresivního útoku ho usvědčuje i záznam z kamerového systému na ulici. Hlavní líčení je nařízeno do středy, kdy je také očekáván verdikt soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám