Hlavní obsah

Při střetu fotbalových fanoušků v Opavě museli zakročit policisté

Právo, ab
Opava

Policisté museli zakročit v neděli dopoledne v Opavě při střetu fanoušků během fotbalového utkání B týmů Opavy a ostravského Baníku. Výtržnosti se nestaly na stadionu, fanoušci obou klubů se navzájem do sebe pustili za jeho zadní branou.

Foto: René Chvalina, Právo

Ilustrační foto

Článek

Právu to řekla mluvčí moravskoslezské policie Darina Majková. Informaci, že by v Opavě mohlo dojít k šarvátce mezi fanoušky, policie obdržela bezprostředně před utkáním.

Zápasu podle policie přihlíželo asi 500 diváků. „V průběhu druhého poločasu se za zadní branou fotbalového stadionu srotilo asi 200 osob. Skupinu tvořili čeští i polští fanoušci FC Baník Ostrava a čeští i polští příznivci SFC Opava. Došlo ke střetu a vzájemnému fyzickému napadání. Policisté v zájmu zabezpečení veřejného pořádku, s ohledem na ochranu zdraví a majetku museli zakročit,“ sdělila Majková s tím, že zasahovalo řádově několik desítek policistů.

Doplnila, že vzhledem k tomu, že fanoušci neuposlechli výzvy, byli policisté nuceni použít donucovací prostředky, např. zásahové výbušky a slzotvorné prostředky. „Po zákroku policie se všichni přítomni účastníci šarvátky rozutekli. Nemáme hlášena žádná zranění,“ řekla.

Po skončení utkání pak při doprovodu fanoušků ze stadionu podle Majkové došlo mezi neukázněnými fandy v jednom případě k protiprávnímu jednání, naplňujícímu znaky trestného činu loupeže, v dalším případě bylo poškozeno služební vozidlo policie. Podrobnosti však policejní mluvčí zatím nechtěla uvést.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám