Hlavní obsah

Řidič v noci utekl od vážně zraněné spolujezdkyně

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětatřicetiletý řidič v neděli kolem čtvrté hodiny ranní utekl od vážné nehody u Dřínova na Kroměřížsku a ve svém voze zanechal bez pomoci vážně zraněnou jednapadesátiletou spolujezdkyni.

Článek

Pokud se prokáže, že muž při nehodě neutrpěl žádný šok a skutečně pouze utekl, aby se nemusel ve svém zřejmě již podnapilém stavu zpovídat policii, hrozí mu obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci. V případě, že nehodu navíc zavinil, bude vážným proviněním i ublížení na zdraví.

„Motorista nezvládl jízdu a s vozem havaroval mimo silnici. Tam auto narazilo přední částí do jediného stromu v úseku několika set metrů a odrazilo se zpět na komunikaci. Při havárii došlo k velmi vážnému zranění a zaklínění spolujezdkyně na předním sedadle. Řidič z místa utekl a žena zůstala ve vraku sama,“ přiblížil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Zraněnou ženu museli záchranáři vyprostit až pomocí hydraulických rozpínacích nůžek. O její život po celou dobu zároveň bojovali lékaři zdravotnické záchranné služby. Následně ji převezli do nemocnice.

Opil se prý až doma

Řidiče se podařilo policistům objevit v místě jeho trvalého bydliště. „V automobilu jsme objevili jeho doklady a peněženku, které tam nechal. Naše hlídka ho zadržela o několik minut později u něj doma,“ upřesnila Právu kroměřížská policejní mluvčí Barbora Balášová s tím, že muž nadýchal 1,78 promile alkoholu v krvi. „Řidič policistům tvrdil, že alkohol požil až po dopravní nehodě doma,“ dodala mluvčí.

Policisté se s mužem vypravili do nemocnice, kde mu lékaři odebrali vzorek krve. Ta s největší pravděpodobností poputuje na expertízu, při které odborníci prokáží, jak dlouho alkohol v jeho krvi koloval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám