Hlavní obsah

Po přepadení směnárny v Krnově zůstávají hospitalizováni tři muži

Právo, Anna Bortlíčková
Krnov

Dva policisté a jeden civilista zranění při čtvrtečním přepadení směnárny v Krnově zůstávají nadále v nemocnicích. V sobotu krnovští lékaři propustili lehce zraněného policistu a pracovníka civilní bezpečnostní služby.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Krnovský obchodní dům byl v sobotu ještě uzavřený.

Článek

Hospitalizováni v krnovské nemocnici po operacích zůstávají středně těžce zranění policista a civilista. Nejvážněji zraněný policista je nadále hospitalizován ve Fakultní nemocnici v Ostravě. Všichni tři pacienti jsou ve stabilizovaném stavu.

Směnárnu v obchodním domě v Krnově na Bruntálsku přepadl dosud netrestaný 43letý muž z Bruntálska ozbrojený dvěma granáty a pistolí, jehož zabil granát, který mu explodoval v ruce. Zraněni při tom byli čtyři policisté a dva civilisté. Zranění jednoho policisty bylo lehké, už ve čtvrtek byl po ošetření propuštěn do domácího léčení.

„Stav obou pacientů po operacích je stabilizovaný, nenastaly žádné komplikace. Z jednotky intenzivní péče už byli přemístěni na běžné pokoje,“ řekla v sobotu Právu mluvčí nemocnice Eva Kijonková.

Jedním ze zraněných, kteří zůstávají v péči krnovských lékařů, je výpravčí Daniel Petr, který se pachatele snažil s několika dalšími zákazníky a prodavači zadržet, vrhl na povaleného lupiče a držel ho na zemi do příchodu policistů.

V ostravské Fakultní nemocnici zůstává nejvážněji zraněný policista. „Jeho stav po operaci zůstává stejný jako v pátek. Je při vědomí, je to dobré,“ řekl ČTK mluvčí fakultní nemocnice Tomáš Oborný.

Policie v sobotu nesdělila k případu žádné nové informace. „Čekáme na výsledky znaleckých expertiz,“ řekla Právu mluvčí moravskoslezské policie Darina Majková.

Obchodní dům v Krnově byl uzavřen i v sobotu. Lidé, kteří chtěli nakupovat, si mohli jen přečíst ceduli na vchodových dveřích, že je z technických důvodů zavřeno. Někteří se snažili přes papíry polepená skla dveří nahlížet dovnitř. „Uklízí po přepadení,“ řekl svému synovi asi třicetiletý muž procházející kolem. „Otevřeno bude až v pondělí,“ uvedl pracovník ochranné služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám