Hlavní obsah

Soud vydal příkaz k zatčení Tesárka s Blažkem

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové vydal ve středu příkaz k dodání do výkonu trestu na Josefa Blažka a Rudolfa Tesárka, kteří se nevrátili do vězení k odpykání deseti let za krádež 74 miliónů korun z vozu bezpečnostní služby.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Právu to potvrdil mluvčí soudu Aleš Korejtko. Oba odsouzené pustila na svobodu bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová, která jim v červnu přerušila po dvou odpykaných letech trest a zároveň v jejich prospěch podala stížnost pro porušení zákona.

Tu ale krátce po svém jmenování stáhl zpět současný ministr Jiří Pospíšil (ODS), takže hradecký soud 7. září poslal oběma mužům výzvu k nástupu do věznice v Liberci.

„Dnes vydáváme příkaz k dodání do výkonu trestu v té věci. Písemnost byla na poště uložena 8. září, ale oni si ji nepřevzali v dané desetidenní lhůtě. Po jejím uplynutí byla ta výzva považována za doručenou. Poté měli ještě deset dnů na nástup do výkonu trestu, přičemž posledním možným dnem byl dnešek. Protože ale nenastoupili do vězení, tak vydáváme ten příkaz,“ upřesnil ve středu Korejtko.

Hledání Tesárka s Blažkem a jejich případné zatčení má podle něj nyní řešit kriminálka v České Lípě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám