Hlavní obsah

V opilecké hádce zaútočil bratr na bratra dýkou

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Opilecká pýcha stála za událostí, která mohla zásadně změnila život hned dvěma mladým mužům. V březnu letošního roku se v jednom z bytů v Blansku pohádali dva nevlastní bratři, přičemž jeden na druhého podle obžaloby vytáhl loveckou dýku a došlo k potyčce. Z pokusu vraždy svého nevlastního bratra se od středy před brněnským Krajským soudem zpovídá dvaadvacetiletý Jakub Kolář.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jakuba Koláře přivedla k soudu z vazby eskorta.

Článek

„Pod vlivem alkoholu a se slovy „já tě zabiju“ zaútočil obžalovaný na svého nevlastního bratra s úmyslem ho zabít, vrhl se na něj s loveckým nožem, když bratr ležel v pokoji na posteli. Napadaný se ale uhnul a rána šla vedle, pak došlo k tahanici a obžalovaný při ní o nůž přišel,“ prohlásil státní zástupce Ivan Hrazdíra s tím, že napadený vyvázl bez zranění.

O nůž jsme se přetahovali, brácha ho pustil nakonec první, a to jsem ho mohl bodnout, kdybych chtěl, ale já jsem odešel.
obžalovaný Kolář

Podle Koláře ale došlo k celé události trochu jinak. „Byl jsem opilý a brácha mě začal provokovat. Říkal, že až se jednou taky opije, tak mě bodne a já jsem mu chtěl ukázat, že to bych mohl taky. Zrovna jsem si připravoval večeři a držel sem v ruce nůž. Neuvědomil jsem si, že mám ten nůž v ruce, nechtěl jsem mu ublížit,“ tvrdil u soudu Kolář.

Že by snad chtěl svého nevlastního bratra zranit nebo dokonce zabít, Kolář opakovaně a rezolutně odmítl. „O nůž jsme se přetahovali, brácha ho pustil nakonec první, a to jsem ho mohl bodnout, kdybych chtěl, ale já jsem odešel. Já bych bráchu nepíchl, mám ho rád,“ dušoval se Kolář.

Zjistit, co se vlastně v bytě ten večer stalo, bude mít soud v čele s Pavlem Göthem, těžké. Údajně napadený muž totiž k soudu nepřišel a pouze přes svého bratra poslal několikařádkový vzkaz, že obvinění stahuje.

Světlo do případu nevnesla ani babička obou mužů, která jako jediná byla s oběma v bytě, ta se nechala jen slyšet, že nic neviděla ani neslyšela a nebude vypovídat. Soud byl nakonec odročen za účelem výslechu poškozeného.

Reklama

Výběr článků

Načítám