Hlavní obsah

Muž obžalovaný z brutální vraždy kamaráda čin popřel

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Nic jsem neudělal, všechno je výmysl. S takovou obhajobou předstoupil ve středu před ostravský krajský soud šestatřicetiletý Patrik Vicher z Kopřivnice, který je obžalován z brutálního ubití svého o sedmnáct let staršího kamaráda a spolubydlícího.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný Patrik Vicher popírá vraždu svého kamaráda. Obžaloba je podle něj výmysl.

Článek

Tragédie se odehrála v noci na 10. března, kdy v jednom z kopřivnických bytů Vicher zaútočil na svého kamaráda, od nějž měl byt půjčený. Podle závěrů policejního vyšetřování v průběhu noci kvůli údajnému dluhu a dalším osobním sporům brutálně napadl svého kamaráda.

Výsledkem útoku bylo několik poraněných žeber, krvácení do mozku a zhmoždění plic. V době útoku svou oběť dokonce pálil zapalovačem na různých místech těla i v obličeji.

„Poškozený před smrtí trpěl výraznou bolestí a mučivými útrapami, doprovázenými narůstající dušností a šokovým stavem organismu,“ uvedl státní zástupce při čtení obžaloby.

Vypovídal s pouty na rukou

Patrik Vicher vzhledem ke své nezvladatelné agresivitě vypovídal na žádost vězeňské služby s pouty na rukou. Vraždu, ze které ho státní zástupce viní, popřel. „Zásadně s obžalobou nesouhlasím. Jsou to výmysly,“ řekl.

Vysvětlil, že v osudnou noc se v bytě nacházelo několik dalších lidí. Společně podle Vichra konzumovali krabicové víno a plánovali zlodějské výpravy. V době, kdy jeho kamarád zemřel, byl obžalovaný podle svých slov úplně jinde.

„Byli jsme s dalším kamarádem v areálu ČSAD, kde jsme kradli hliníkové díly do sběru,“ vypověděl s tím, že když se do bytu vrátil, byl už jeho kamarád mrtvý.

Hlavní líčení pokračuje výslechy řady svědků i soudních znalců. Zatím není jasné, zda rozsudek padne ještě tento týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám