Hlavní obsah

U Českých Budějovic shořel vagón rychlíku

Právo, Novinky, Jiří Falout, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Nedaleko nádraží v Dívčicích na Českobudějovicku zasahovali ve středu před osmou ráno hasiči u požáru vagónu rychlíku. Cestující se stačili dostat z vozu ven a nikomu se nic nestalo.

Článek

Hořel poslední vůz rychlíku na trase z Prahy do Českých Budějovic. Strojvedoucí soupravu zastavil ve stanici Dívčice, dvacítka lidí vlak ihned opustila.

„V době vzniku mimořádné události byli ve voze cestující, kteří byli ihned vyvedeni ven. Škoda byla předběžně odhadnuta na 470 000 korun. Pravděpodobnou příčinou je technická závada na elektrickém topení. Přesná příčina vzniku požáru bude známa až po provedení komisionální prohlídky,“ sdělil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

„Zasahující hasiči vagón nejprve od soupravy odpojili a okamžitě započali s hasebními pracemi. Celý vagón prolili vodou. Okolo 9. hodiny požár zcela zlikvidovali,“ upřesnila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů s tím, že trať by měla zůstat uzavřená asi dvě hodiny.

Požár poničil elektrické vedení ve stanici Dívčice. Dráha proto musela vlakovou dopravu mezi Číčenicemi a Českými Budějovicemi nahradit autobusy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám