Hlavní obsah

Cizinec v náklaďáku naboural v Ostravě do mostu a vykolejil vagóny

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Poškozený mostní pilíř a dva vykolejené vagony. Takovou spoušť po sobě v neděli 26. září odpoledne zanechal osmatřicetiletý cizinec, který se s alkoholem v těle proháněl po Ostravě v nákladním voze Iveco.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Šofér narazil na Švermově ulici do pilíře mostu přibližně ve 12.45 hodin. „Z místa události ujel. Hlídka Obvodního oddělení policie Ostrava-Vítkovice však řidiče zanedlouho vypátrala poblíž křižovatky ulic Mitrovická a Plzeňská,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Orientační dechová zkouška cizince vykázala pozitivní hodnotu, policisté mu v dechu naměřili zhruba půl promile alkoholu. „V důsledku nárazu vozidla do konstrukce mostu došlo k vykolejení dvou vagónů nákladního vlaku, který v té době na mostě stál.

Provoz na Švermově ulici je uzavřen, stav mostního pilíře posoudí statik,“ sdělila mluvčí a dodala, že okolnosti události policie i nadále šetří. Ke zranění osob nedošlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám