Hlavní obsah

Řidič vyletěl z vozovky přímo do stromu, spolujezdec na místě zahynul

Novinky, jky
Frýdek-Místek

Řidič ze zatím nepochopitelných důvodů vyjel na Frýdecko-Místecku v mírné levotočivé zatáčce mimo vozovku a narazil se svým vozem do stromu. Jeho spolujezdec na místě zemřel. Policisté si u těžce zraněného řidiče vyžádali rozbor krve na alkohol, který by mohl vnést do věci jasno. Novinky o tom informoval tiskový mluvčí policie Moravskoslezského kraje Ivan Žurovec.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Příčiny nehody nyní policie zjišťuje, čeká se i na rozbor krve řidiče. Ilustrační foto.

Článek

V pátek večer, krátce před devátou hodinou, vyjeli policisté do Pržna na Frýdecko-Místecku k nehodě osobního vozu Opel Corsa. Na místě zjistili, že 46letý řidič tohoto auta ve velmi mírné levotočivé zatáčce vyjel mimo vozovku.

"Automobil proletěl dvěma keři a zastavil se až o strom. Stejně starý spolujezdec na místě zemřel. Řidič vozu byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice, kde je hospitalizován," uvedl pro Novinky Žurovec.

Policisté prohlédli místo nehody a odvezli vrak vozu k dalšímu zkoumání. Čekají i na výsledek rozboru krve řidiče k přítomnosti alkoholu. Okamžitě také zahájili trestní řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti a nařídili provedení soudní pitvy.

Viníkovi nehody hrozí až šest let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám