Hlavní obsah

Dvojice zlodějů nakradla za jediné dopoledne věci za sto tisíc

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Šest černých igelitových pytlů na odpadky s nakradeným zbožím měli ve vypůjčeném voze dva Slováci. Lup v hodnotě přes to tisíc korun přitom stačili ukrást za jediné odpoledne v několika obchodech ve městech Zlín a Brno. Používali k tomu vždy na první pohled obyčejnou ošuntělou černou igelitovou tašku, která ale byla upravená tak, aby ukradené zboží opatřené kódy nespustilo v obchodě alarm.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policista Bohumil Malášek ukazuje část lupu, kterou odnášeli zloději ve speciálně upravené a fólií vystlané igelitce.

Článek

„Oba cizinci ve věku 22 a 37 let nebyli ve zlodějně rozhodně žádnými nováčky a amatéry. Jeden z nich vždy v obchodě vytipoval a předpřipravil zboží v regálech, zkontroloval terén. Zjistil, kolik je mezi regály lidí, prodavaček a podobně. Pak vešel do prodejny druhý a bleskurychle, jak dokládají záběry z bezpečnostních kamer, kradl,“ popsal akci zlodějů, kteří byli dopadeni na počátku tohoto týdne policejní mluvčí Bohumil Malášek.

V Brně spadla klec

Zloději, kteří už měli problémy se zákonem doma na Slovensku, doplatili zřejmě na svoji nenasytnost. Zatímco ve Zlíně kradli v několika obchodech bez problémů, v brněnském nákupním centru Olympia si v jednom z butiků všimla podivného chování pozorná prodavačka a i když zloděj utekl, upozornila na něj pro jistotu i kolegyně z jiných obchodů. Tím byla zalarmována i hlídací služba nákupního centra.

Zloději si však byli zjevně naprosto jistí svou nepolapitelností, protože se po pár minutách vydali do jednoho z dalších obchodů v sousedství a tam byli chyceni. Lup představoval několik desítek položek. Od elektroniky včetně videokamer, přes paměťové karty a jiná datová i přehrávací zařízení až po kožené bundy či jiné vždy značkové oblečení.  

Foto: Miroslav Homola, Právo

Část lupu, kterou odnášeli zloději ve speciálně upravené a fólií vystlané igelitce.

Vymlouvali se, že vše potřebovali pro materiální zajištění svých slovenských rodin. prodávat chtěli prý jen minimálně. Nyní jsou oba ve vazbě a policie pátrá po dalších obchodech, které dvojice vykradla. Je totiž velmi pravděpodobné, že mají na svědomí mnohem více skutků. Nyní jim hrozí až tři léta vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám