Hlavní obsah

Policie zatkla postrach žen z Frýdku-Místku, obtěžoval i 13letou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek - Místek

Devětatřicetiletého muže, který od června sexuálně obtěžoval ženy a dívky na osamělých místech ve Frýdku-Místku, se podařilo zadržet kriminalistům. Muž se ke všemu přiznal a soud už ho vzal do vazby.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

První případ policie zaznamenala v polovině června. „Osaměle jdoucí ženy si vyhlížel na březích řek a v parcích na Frýdecko-Místecku. Když si nějakou vyhlédl, svlékl se, uvázal si tričko na hlavu a začal ji obtěžovat obscénními řečmi a osahával ji,“ uvedl mluvčí policie Ivan Žurovec.

„Poprvé přepadl 56letou ženu, jindy 18letou dívku a jednou dokonce i 13letou školačku. Všechny se před ním zachránily buď útěkem, nebo tak, že začaly hlasitě volat o pomoc,“ dodal mluvčí.

Policisté ve spolupráci s městskými strážníky podle něj začali vytipovaná místa hlídat a kontrolovali každého muže, který se v jejich okolí objevil.

„Jednoho dne se policistům podařilo na takovémto hlídaném místě zastihnout podezřelého muže, který již byl pro podobný delikt v minulosti obviněn. Při výslechu se kriminalistům ke svému jednání přiznal, svědkyně ho poznaly při rekognici,“ dodal mluvčí. Okresní soud ve Frýdku-Místku už obviněného vzal do vazby, hrozí mu až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám