Hlavní obsah

Motorkář zahynul po nárazu do svodidel

– Bruntál
Právo, hon

Život dalšího motorkáře vyhasl v sobotu odpoledne nedaleko Vrbna pod Pradědem na Bruntálsku. Osmadvacetiletý muž z Ostravy nezvládl levotočivou začátku a po pádu ze svého stroje narazil ve velké rychlosti do svodidel. Nehodu nepřežil.

Článek

Mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková uvedla, že nehoda se stala na silnici mezi Vrbnem a Pustou Rudnou. „Motorkář při průjezdu levotočivou ztáčkou nezvládl řízení, mírně přibrzdil a s motocyklem Yamaha spadl na vozovku. Na smýkající motorce narazil do svodidel za pravým okrajem komunikace,“ informovala mluvčí.

Záchranáři na pomoc povolali i vrtulník, snaha o záchranu života motorkáře ale byla zbytečná. „Během transportu na heliport došlo v sanitním vozidle k selhání životních funkcí pacienta a ten podlehl svým zraněním,“ řekl mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Motorkáře zachraňovali i jinde

Během soboty přitom nešlo o jedinou vážnou nehodu motorkáře v Moravskoslezském kraji. Další nehoda se stala u Josefovic nedaleko Ostravy. „Třiačtyřicetiletý muž byl podle svědků krátce v bezvědomí, s posádkou záchranné služby však již komunikoval. Utrpěl poranění horní končetiny a hlavy. Po základním ošetření byl leteckými záchranáři přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ řekl Humpl.

Další nehoda, tentokrát motorové čtyřkolky, se stala v sobotu večer v Sedlnicích na Novojičínsku, kde se při pádu ze svého stroje zranil šestatřicetiletý muž. „Utrpěl poranění hlavy, hrudníku, horní končetiny a zad. Muž byl v době našeho zásahu při vědomí, jeho poranění byla celkově těžká. Pacient byl přepraven do ostravské nemocnice,“ doplnil mluvčí záchranky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám