Hlavní obsah

Řidič zasáhl bratra ostřikovačem do oka, ten mu vzteky rozbil blatník

Novinky, Petr Nový
Mnichovo Hradiště

Policisty někdy zaměstnávají i nepochopitelné případy pramenící ze začátku z nevinných sourozeneckých sporů. Jedním takovým se od čtvrtka zabývají muži zákona v Mnichově Hradišti. Aktéry sváru jsou tři bratři, kteří do města jezdí za prací. Vlastně jen dva, třetí zůstal nezúčastněným svědkem sporu, který se dá označit i "bratři ve při."

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Tři bratři z Českolipska ve věku 19 až 26 let přijeli tradičně pracovat do města. Ráno zastavili s šedým vozem audi na parkovišti u tamní samoobsluhy. Tentokrát začali den šprýmy, které skončily podezřením z přestupku a trestného činu. Policisté přitom stále nevědí, co přesně se stalo.

Nejmladší ze sourozenců vystoupil s tím, že si zapálí cigaretu. Řidič a majitel vozidla, kterým byl prostřední z bratrů, měl zevnitř uzamknout auto, aby se „benjamínek“ do auta nemohl dostat.

Utržil přímý zásah ostřikovačem do očí. Řidič vystoupil a začal se svému úspěšnému zásahu smát.
mluvčí policie Ladislav Mareš

Ten svým sourozencům nechtěl v legrácce zůstat nic dlužný, a tak se shýbl ke kolům auta a předstíral jejich vypouštění. Řidič nelenil a snažil se ho od auta odehnat zapnutím ostřikovače. Ve své podstatě byl úspěšný, protože mladší bratr skutečně od auta poodstoupil.

„Utržil ale přímý zásah ostřikovačem do očí. Řidič vystoupil a začal se svému úspěšnému zásahu smát. To ale zmáčeného brášku tak rozlítilo, že s rozeběhnutím kopl do pravého zadního blatníku auta a způsobil několikatisícovou škodu,“ řekl mluvčí policie Ladislav Mareš.

Legrace přerostla v drsný spor

Z legrace se stal celkem drsný spor, k němuž majitel auta přivolal policisty, a ti se musí celou událostí zabývat. Nejmladší z bratrů, který byl nakonec ošetřen na oční ambulanci, čelí podezření z trestného činu poškozování cizí věci.

„Jeho bratr, kterému vznikla škoda na vozidle, zase z přestupku proti občanskému soužití. Relativně nejlépe vyvázl z celé „nevinné“ legrácky nejstarší z bratrů. I když být nestranným svědkem pro něho asi nebude zrovna snadné,“ doplnil Mareš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám