Hlavní obsah

Mladík okrádal hospodské o pípy, hrozí mu dva roky

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Neobvyklý byznys si vybral třiadvacetiletý mladík z Kroměřížska. Po hospodách si za nepatrnou zálohu půjčoval výčepní zařízení, které však později nekončilo zpátky v rukou majitelů, ale v zastavárnách.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Třem hospodským tak podvodník způsobil škodu za 42 tisíc korun. Pivní pípu si pokaždé půjčoval rádoby na „akci“ s tím, že po skončení oslav ji vrátí.

„Celé chladicí zařízení, narážeč i hadice si standardně vypůjčil na začátku letošního března například v Bílovicích. Zaplatil zálohu osm set korun s tím, že vše za čtyři dny vrátí. Majitel ale od té doby neviděl ani přenosný výčep za dvanáct tisíc korun, ani samotného mladíka,“ informoval uherskohradišťský policejní mluvčí Aleš Mergental.

Nekonala se ani oslava, celé zařízení okamžitě odvezl do zastavárny a prodal ho. „Za utržené peníze si pak pořizoval věci, mezi nimiž možná nějaké to pivo bylo,“ doplnil mluvčí.

Obdobným způsobem obalamutil i provozovatele restaurací ve stejný měsíc v Kunovicích a v na konci května pak v Přemyslovicích na Prostějovsku. „I tyto pípy skončily v zastavárně a peníze z nich v mladíkově kapse,“ doplnil Mergental.

Mladého muže policisté v těchto dnech vypátrali a prokázali mu tři případy zpronevěry. Ze zákona mu hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám