Hlavní obsah

Domek u vodní nádrže vyhodili mladíci do vzduchu z legrace

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravské policii se podařilo objasnit výbuch dřevěného domku u vodní nádrže v Ostravě - Nové Vsi, který vyhodili pachatelé na začátku července do povětří pomocí dálkově ovládaného nástražného výbušného systému. Policie v minulých dnech zadržela čtyři mladé muže, dva z nich ve věku 25 a 27 let poté obvinila. Motivem jejich jednání byla klukovina.

Článek

K destrukci objektu o rozměrech 6 krát 2 metry, stojícího poblíž dálničního přivaděče a cyklostezky, došlo v pondělí 5. července krátce před třetí hodinou ranní. Dřevěný domek sloužil pro uskladnění zařízení k regulaci vodní hladiny. Pachatel do domku umístil nástražný výbušný systém, který aktivoval na dálku z nedalekého mostu dálničního přivaděče.

„Po výbuchu byly části objektu rozmetány do okolí několika desítek metrů a z původní stavby zůstal jen dřevěný skelet. Došlo také k narušení střechy,“ uvedla již dříve mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Obvinění mladíci se ke svému činu doznali. „Výslechy trvaly odhadem pět minut,“ uvedl kriminalista Radim Bena. Krátce před činem podle něj jeden z členů party slavil narozeniny.

"Jeden z nich byl fanda do podobných věcí, zabývá se sestrojováním ohňostrojů, takže tu výbušninu měl doma. Před několika lety ji koupil přes internet,“ dodal kriminalista s tím, že z oslavy narozenin pak skupina putovala rovnou k vodní nádrži v Nové Vsi, kde nástražný systém odpálili. Výbušnina, kterou použil, se podle policie používá v armádě.

„Šlo o takzvaný vojenský imitační prostředek a zakázanou výbušninu. Tato výbušnina se používá k imitaci výstřelu z dělostřeleckého granátu popřípadě z dalších zbraní,“ dodal Bena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám