Hlavní obsah

Kvůli sporům v rodině měl otec praštit syna po hlavě kladivem

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Spory mezi rodiči a jejich dospělými dětmi nejsou ničím neobvyklým. Jen málokdy ale hádky zajdou tak daleko, jak se to zřejmě stalo v malé obci na Brněnsku. Pětašedesátiletý muž tam podle žalobkyně udeřil několikrát svého čtyřiatřicetiletého syna do hlavy kladivem. Před brněnským Krajským soudem se nyní zpovídá z pokusu vraždy.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ke starším rodičům se po propuštění z vězení nastěhoval jejich syn. Hádky v rodině se pak staly takřka každodenním koloritem. Syn vyčítal rodičům, že prý zneužili jeho doklady zatímco byl ve vězení a po něm prý nyní pase vymahačská firma pro nesplácené závazky. Události vyvrcholily letos 5.dubna ráno. „V úmyslu usmrtit svého syna, a ukončit tak hádky vzal obžalovaný kladivo a syna dvakrát udeřil do hlavy,“ prohlásila v obžalobě státní zástupkyně.

Drobný senior před soudem odmítl vypovídat, při předchozím výslechu na policii se ale nikterak nevytáčel. „Syn se vrátil z vězení, nastěhoval se k nám a hned začal krást. Vyhrožoval, že nás zabije, manželce dokonce říkal, ať se jde oběsit, že jí podá provaz.  Chtěl po nás peníze, rozbíjel nábytek. To ráno jsem šel bez rozmýšlení do kůlny, vzal jsem kladivo a dvakrát jsem ho klepl, na nic jsem nemířil, jen jsem ho chtěl vystrašit, aby nám dal pokoj,“ vypověděl důchodce.

Nezdárného synka přivedla k výslechu eskorta, muž je totiž znovu ve vězení. „Hádali jsme se o peníze, které si někdo půjčil na moje doklady. To ráno mě vzbudil úder do hlavy a viděl jsem otce, jak drží kladivo a říká - radši tě zabiju. Chytl sem ho za ruce, kladivo jsem mu vzal a šel jsem ven z domu, krev mi strašně stříkala,“ líčil u soudu syn událost.

Podle soudní znalkyně ale zranění na hlavě nebylo tak dramatické, jak ho muž líčil. „Ztráta krve nebyla nijak velká, šlo o lehké zranění, ale riziko těžkého poranění hlavy tam bylo,“ uvedla znalkyně. Senát v čele s Danielem Plškem nad seniorem vynese verdikt v polovině října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám