Hlavní obsah

Němec hlásil na policii, že ho zbili, přitom se přiznal ke zneužití školačky

Právo, Patrik Biskup
Klatovy

Klatovští policisté zadrželi 48letého Němce pro podezření ze sexuálního zneužití dvanáctileté školačky. Původně přišel cizinec na policii ohlásit, že ho ve městě zmlátili nějací lidé. Když ale řekl, při jaké příležitosti se to stalo, putoval rovnou do cely.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Přiznal se totiž k tomu, že krátce předtím sexuálně zneužil mladou dívku, což se později také potvrdilo.

„Stalo se to na chodbě v činžáku. Cizinec dívce svlékl kalhoty i kalhotky a osahával ji. Svědkem sexuálního ataku byla sestra dívky, která hned zalarmovala příbuzné. Ti se na cizince vrhli a ztloukli ho,“ uvedl zdroj obeznámený s případem.

„Cizinec byl obviněn z pohlavního zneužívání. Soudci jsme navrhli, aby ho vzal do vazby,“ sdělila šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová s tím, že mu hrozí až osm let vězení.

Němec nakonec za mřížemi vazební cely skončil. Podle soudce by se mohl na svobodě ukrývat, a vyhýbat se tak trestnímu stíhání. U výslechu před soudcem uvedl, že byl opilý a na nic si prý pořádně nepamatuje.

Na případnou stížnost proti uvalení vazby si nechal lhůtu, která je zákona třídenní. Podle informací Práva se jedná o svobodného muže, který v Čechách manuálně pracoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám