Hlavní obsah

Spící opilec zablokoval autem křižovatku

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Osobní automobil napříč křižovatkou v centru Břeclavi a v něm zhroucená lidská postava. Ne, žádná tragédie, ale namol opilý motorista, který v neděli večer usnul za volantem uprostřed křižovatky vedle mostu přes Dyji v centru města.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Na frekventovanou křižovatku ulic Jana Palacha, Sovadinova a 17. listopadu v sousedství Fučíkova mostu nad Dyjí musela v neděli vyjet policejní hlídka. Provoz zablokoval odstavený Opel Corsa.

Původní předpoklad, že se muži udělalo nevolno či ho postihly náhlé zdravotní potíže, vzal záhy za své. Za volantem byl blaženě spící řidič a prostor vozu zaplnilo alkoholické aroma.

„Když se dopravákům podařilo muže probudit, bylo jim hned jasné, že je pod silným vlivem alkoholu. Orientační dechová zkouška jejich domněnku potvrdila. Na přístroji se objevily téměř čtyři promile alkoholu,“ popsala událost mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Jednatřicetiletý řidič už z křižovatky sám neodjel. Místo opustil v doprovodu hlídky v jejich voze, svezení se mu ale prodraží. „Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla Haraštová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám