Hlavní obsah

Muž střílel v Brně na zastávce MHD

– Brno
Novinky, Petr Nový

Sedmačtyřicetiletý muž z Brna střílel podle svědků v sobotu večer na zastávce hromadné dopravy a mířil i na jednoho člověka. Policisté muže zadrželi i se zbraní. Při zkoušce na alkohol nadýchal téměř čtyři promile.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

Muž u své přítelkyně v sobotu večer konzumoval rum, domácí slivovici a meruňkovici a chtěl odjet domů, o což se také pokusil. Dojel ale na konečnou v Žebětíně, kde na zastávce vulgárně vynadal skupině mladých lidí.

„Že místo domů odjel jinam a dostal se do konfliktu s mladými lidmi, si nepamatuje,“ řekl mluvčí policie Pavel Šváb. Dechová zkouška na alkohol totiž ukázala 3,89 promile v jeho dechu.

Podle výpovědi svědků své nadávky doprovodil i dvěma výstřely. „Poté dokonce na jednoho z mladíků zbraň namířil. Policisté zadrželi muže i zbraň a střelec putoval na záchytku,“ doplnil mluvčí.

Policisté muže v neděli ve zkráceném řízení vyslechli a v pondělí by měl stanout před soudem, kde se bude zpovídat z výtržnictví. „Policisté současně navrhli, aby soud rozhodl o propadnutí revolveru Kora, ráže šest milimetrů," řekl Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám