Hlavní obsah

Mladý řidič v Ostravě vjel přímo pod autobus

Právo, ab
Ostrava
Aktualizováno

Dva mladí muži byli zraněni v neděli ráno při čelní srážce osobního vozu s autobusem v Ostravě. Řidič osobního auta utrpěl těžká zranění, v autobuse byl lehce zraněn jeden cestující. Právu to sdělil hlavní lékař moravskoslezské záchranné služby David Holeš.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Řidič vozidla Škoda Fabia z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde se čelně střetl s autobusem, v němž cestovalo šest osob,“ informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková s tím, že příčinu nehody policisté nadále prověřují.

Zda byl řidič osobního auta ovlivněn alkoholem, ukáže krevní rozbor. Orientační dechová zkouška řidičky autobusu byla podle Holčákové negativní.

V okamžiku příjezdu záchranářů podle lékaře zraněný řidič dýchal dostatečně, jevil ovšem známky poruchy vědomí a neklidu.

„Z deformovaného vraku vozu musel být vyproštěn hasiči. Při nehodě utrpěl poranění hlavy, mozku a bylo podezření na vnitřní zranění břicha a zlomeninu pánve,“ popsal. Těžce zraněného muže záchranáři transportovali do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

V autobuse městské hromadné dopravy byl podle Holeše lehce zraněn asi 20letý cestující, který se poranil v oblasti hlavy. Záchranáři jej ošetřili a převezli k vyšetření na úrazovou ambulanci Městské nemocnice v Ostravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám