Hlavní obsah

Policie provedla razii na strahovských kolejích proti počítačovým pirátům

Praha
Aktualizováno

Policie v úterý provedla razii na studentských kolejích v Praze na Strahově a dalších místech České republiky proti počítačovým pirátům. Podobné zátahy se odehrávaly i v dalších evropských zemích, řekla mluvčí kriminální policie Pavla Kopecká. Podrobnosti ale říct nechtěla.

Článek

"Je to mezinárodní akce, probíhá to ve více státech," uvedla. Agentura AFP napsala, že policie v úterý provedla koordinovaný zátah ve 14 evropských státech včetně Česka. Síť údajných pirátů ilegálně kopírovala a šířila filmy, které jejich vlastníci a producenti ještě ani nevydali na nosičích DVD.

Zátah pod názvem Scéna koordinovali belgičtí kriminalisté a týkal se 48 portálů v Evropě, které představovaly páteř organizace.

Policejní akce se uskutečnila v Belgii, Francii, Británii, Německu, Česku, Švýcarsku, Rakousku, Švédsku, Itálii, Nizozemsku, Polsku, Chorvatsku, Maďarsku a Norsku, řekl agentuře AFP Paul Pinter z jednotky boje proti nehmotným deliktům švédské policie.

Pokud jde o zásah v tuzemsku a konkrétně o strahovské koleje, není to poprvé, kdy tam policisté v rámci pátrání po nelegálním softwaru zamířili. V roce 2007 na Strahově zasahovali při jiné akci, při níž zadrželi v celé republice sedm lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám