Hlavní obsah

V Hradci vyjednávala policie s mužem, který chtěl skočit ze stožáru

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové
Aktualizováno

Policii, hasiče i záchrannou službu zaměstnával v úterý dopoledne v Hradci Králové muž, který vylezl na jeden ze sloupů u kolejí nedaleko Kuklenského podjezdu. Nedalo se vyloučit, že měl v úmyslu spáchat sebevraždu. Jeho úmysl se rozmluvil vyjednávač.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Vyjednávač se snaží domluvit, aby muž slezl ze sloupu na zem.

Článek

K místu zásahu se jednotlivé složky integrovaného záchranného systému rozjely těsně před půl desátou.

„Kdoví, co to je zač. Snad neskočí, ale dala bych mu, aby pak zaplatil všechny ty policisty a hasiče, kteří museli přijet. Vždyť to musí stát majlant,“ míní jedna z žen, které procházely kolem místa události.

Ze sloupu osvětlení u kolejiště královéhradeckého hlavního nádraží chtěl skočit čtyřiačtyřicetiletý muž z Chomutova. Dostat ze sloupu se ho podařilo kolem jedenácté hodiny, pak byl odvezen na vyšetření k lékaři.

„Spáchat sebevraždu skokem z výšky chtěl už v pondělí večer, kdy po čtvrt na osm vylezl na budovu hradeckého hlavního nádraží a tam seděl na římse ve výšce asi 10 metrů. Přivolán byl jak vyjednávač, tak hasiči s plošinou. Muže se podařilo dostat dolů před devátou hodinou,“ uvedla hradecká policejní mluvčí Anna Pešavová.

Muž měl podle dechové zkoušky v těle 2,35 promile alkoholu, proto byl převezen na záchytku. „Zde se mu udělalo nevolno, proto byl přemístěn na pohotovost a zůstal v péči lékařů,“ dodala Pešavová.

Zda byl i v úterý pod vlivem alkoholu a co bylo důvodem jeho jednání, je nyní dosud předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám