Hlavní obsah

Řidič úmyslně narážel do aut, policie po něm pátrá

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Agresivní chování řidičů řeší stále častěji v poslední době ostravští policisté. Poslední případ se stal v pátek odpoledne, kdy řidič bílé dodávky opakovaně narážel do automobilů jedoucích před ním. Naštěstí se při incidentu nikomu nic nestalo, auta jsou ale poškozená. Nyní po agresivním řidiči pátrá ostravská policie.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Muž je podezřelý z přečinu spáchaném na silnici v Ostravě-Radvanicích na Fryštátské ulici směrem z Petřvaldu na ulici Rudnou,“ popsala místo události ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že událost se stala krátce před čtvrt na tři.

„Dosud neznámý řidič bílé dodávky najížděl na další dvě vozidla renault a peugeot. Poté před autobazarem do nich úmyslně narazil. Do jednoho z automobilů dokonce vrazil opakovaně, vůz odsunul až do vozovky. Poté z místa ujel,“ líčila mluvčí.

Škodu policie zatím vyčísluje. „Pachateli hrozí vězení až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci,“ informovala dále Holčáková a dodala, že motiv činu zatím policisté nezjistili.

„Uvítáme jakoukoliv informaci k uvedenému případu agresivního řidiče na lince 158 nebo na kterékoliv policejní služebně.“ Věc prověřují policisté z Ostravy-Kunčic: tel. 974725701.

Ostravští policisté během uplynulého čtvrt roku prověřovali i jiné případy agrese na silnicích. „K útokům řidiči použili slzotvorný prostředek, střelnou zbraň i nářadí – takzvané hrablo na sníh,“ vypočítávala mluvčí.

Podobný případ agrese na silnici jako řeší ostravští policisté, zaregistrovala policie i letos v dubnu na dálnici D1. Manažer plzeňského pivovaru Prazdroj je obviněný, že před Prahou úmyslně vytlačil z vozovky řidičku mazdy, která po jeho zákroku odlétla do pole a narazila do stromu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám