Hlavní obsah

Voda zaplavila pražskou Jižní spojku, laguna zablokovala dopravu

Novinky, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

V Praze na Jižní spojce byla v pátek ráno na silnici za lanovým mostem směrem na Černý most voda. Dělníci poškodili potrubí, na vozovce se vytvořila asi 30 cm vysoká hladina. Podle policie voda dokonce jeden vůz zatopila, provoz z centra byl zastaven, obnovit se ho podařilo půl jedenácté.

Článek

Policisté se o nehodě dozvěděli před devátou hodinou. „Dělníci podle prvních zpráv poškodili vodovodní vedení a voda tekla z kopce na vozovku do obou směrů,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Jana Rösslerová. Nakonec se laguna vytvořila ve směru z centra.

„Směrem na Prahu 9 se vytvořila laguna přes oba jízdní pruhy, na místě máme jednu stanici. Hasiči nasazují čerpadla,“ řekla Novinkám mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Voda podle dostupných informací dosahovala výšky až 20 cm, problémy byly v obou směrech. „Podle našich informací byl problém asi na sto metrech,“ doplnila mluvčí policie. Centrum dopravních informací uvedlo, že hladina vody mohla dosáhnout až výšky 40 cm.

Na místo vyrazili hasiči, policie i silničáři. "Hasiči odčerpávali vodu ze silnice,  policie musela směrem z centra silnici uzavřít a dopravu odklonit přes Švehlovu ulici," doplnila Rösslerová.

Problémy byly také v protisměru, kde byl levý jízdní pruh blokován technikou zasahujících hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám