Hlavní obsah

Přišel žádat o úvěr, uspal úřednici a pak ji okradl

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Neobvyklý případ červnové loupeže, při které pachatel svou oběť uspal, objasnili ostravští kriminalisté. Muž přišel do firmy v centru Ostravy žádat o úvěr a úřednici přinesl svačinku a nápoj, po jehož vypití usnula. Pak si z kanceláře odnesl téměř 150 tisíc korun. Ze zločinu obvinili devatenáctiletého mladíka, známého okradené zaměstnankyně.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Pracovnice firmy umožnila podezřelému vstoupit do prostoru objektu určeného pouze pro zaměstnance, neboť měl muž vyřizovat poskytnutí finančního produktu,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Muž měl podle ní ženě přinést svačinu a nápoj. Žena donesené potraviny snědla, protože se s mužem znala a nečekala od něj nekalý úmysl.

„Po požití potravin a nápoje poškozená usnula a po probuzení zjistila odcizení finanční částky,“ dodala mluvčí. Policie podezřelého muže zadržela koncem minulého týdne v Ostravě, kdy se sám dostavil na obvodní oddělení.

"Muž se k činu doznal a uvedl také, jaké léky k uspání ženy použil. Expertiza psychotropní látku potvrdila,“ dodala mluvčí s tím, že mladíkovi hrozí za loupež až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám