Hlavní obsah

Muž v Rýmařově si doma zapálil cigaretu a vybuchl plyn

– Rýmařov
Právo, Denisa Telaříková

V pondělí dopoledne zažili obyvatelé obytné části Rýmařova na Jesenické ulici šok. Kolem půl desáté uslyšeli obrovský výbuch a zjistili, že se neštěstí stalo v sousedním domě. Čtyřiapadesátiletý muž si doma zapálil cigaretu a v tu chvíli explodoval plyn. Muž, který dům obýval, utrpěl vážná zranění a rozsáhlé popáleniny. Do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě jej musel ihned transportovat vrtulník.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

„Tři jednotky hasičů zasahovaly dnes dopoledne při výbuchu rodinného domku v Rýmařově, proč k explozi došlo, zatím policie prošetřuje. Podle prvních informací má bohužel dům narušenou statiku. Škody se vyčíslují,“ informovala bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková.

Podle hasičů není vyloučeno, že vybuchl plyn z propanbutanové láhve. „Výbuch zranil staršího obyvatele přízemního domu se sedlovou střechou. Vyrazil okna v celém domě, vyhnul některé příčky i obvodovou zeď na jedné straně objektu. Poškodil také stropy,“ vypočítával mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela a dodal, že hasiči prohledali celý dům a kromě jednoho muže nikoho dalšího nenalezli.

„Museli také uhasit menší požár části nábytku a textilu v jedné místnosti. Okolí domu je zabezpečeno výstražnou páskou,“ upřesnil Kůdela.

Policie ČR dále okolnosti nehody šetří.

Reklama

Výběr článků

Načítám