Hlavní obsah

Na Benešovsku se staly dvě smrtelné nehody

Aktualizováno

Na Benešovsku zemřeli v neděli odpoledne při dopravních nehodách dva lidé. U Bystřice nepřežil srážku dvou vozů jeden muž, při druhé srazilo motorkáře auto. V sobotu a neděli posledního prázdninového víkendu zemřeli čtyři lidé.

Článek

Obě kolize se staly po čtvrté hodině odpoledne. Na silnici I/3 u Bystřice jeden člověk zemřel, další dva utrpěli těžká zranění a jeden cestující byl zraněn lehce. Na místě přistával vrtulník záchranné služby. "Příčina nehody je předmětem vyšetřování," uvedla mluvčí benešovské policie Diana Škvorová.

Druhá nehoda se stala na silnici 111, přibližně 200 metrů za Českým Šternberkem. Řidič motocyklu se tam střetl s osobním vozem. Podle Škvorové utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.

Poslední víkend prázdnin, kdy se velká část lidí vrací z dovolených, se na českých silnicích obešel bez větších problémů. V sobotu zemřeli při nehodách dva lidé.

Policisté kontrolovali alkohol

Na bezpečný návrat z dovolených celý víkend dohlíželi policisté, očekávali silnější provoz a více nehod.U řidičů se zaměřili především na alkohol,více jich bylo také u obchodních center, kam mnoho rodin vyrazilo nakupovat školní potřeby.

Co se alkoholu týče, zjistili například ostravští policisté v neděli pět řidičů pod jeho vlivem. Dva šoféři se jim snažili ujet, strážcům zákona se je však podařilo dopadnout. Nejvíce naměřili 1,5 promile alkoholu, řidič byl kvůli tomu obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Žádné mimořádné události ale podle dosavadních informací nenastaly, zácpy se zřejmě víc než českých silnic dotkly hlavně dopravy v Německu. [celá zpráva]

Tragický byl začátek prázdnin

Tragicky se v Česku do statistik zapsal rok 2004, kdy od pátku do neděle na konci srpna zemřelo na silnicích 21 lidí, před deseti roky nepřežilo poslední víkend před začátkem školního roku 17 lidí. Nejméně lidí zahynulo ve stejné době v roce 2006, celkem tři. Loni policisté napočítali pět mrtvých.

Podle předběžných policejních statistik zahynulo při nehodách od počátku letošních prázdnin k 28. srpnu 161 lidí. Loni bylo během letních práznin na silnicích 150 mrtvých.

Tragické byly letos zejména první prázdninové dny. V červenci podle policie při nehodách zahynulo 99 lidí, o 24 víc než za loňský sedmý měsíc. Šéf dopravní policie Leoš Tržil soudí, že tragickou červencovou statistiku je možné spojit s velmi horkým počasím na začátku prázdnin. "Řada řidičů jezdila unavených. Je to vidět i v momentě, kdy došlo ke změně povětrnostních podmínek, že situace se podstatně zlepšila," uvedl před časem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám