Hlavní obsah

Neznámý pachatel vykradl v Ostravě záchranářům při zásahu sanitku

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Těžko pochopitelný případ se stal v sobotu dopoledne v ostravské části Hrabůvka. Zatímco záchranáři oživovali v hotelovém domě Hlubina muže v bezvědomí, neznámý poberta jim vykradl sanitku a odcizil z ní autorádio a doklady s platební kartou jednoho ze zasahujících zdravotníků.

Článek

"Záchranáři zaparkovali sanitní vozidlo, uzamkli jej a spěchali poskytnout pomoc pacientovi do hotelového domu. Následně byli plně zaměstnáni ošetřováním jednatřicetiletého muže. Během poskytování péče uvnitř objektu byli upozorněni na vniknutí cizí osoby do sanitky stojící před domem," uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Předběžně vyčíslená škoda se pohybuje v řádu několika tisíc korun, doplnila policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Dodala také, že na pachatele pamatuje trestní zákoník trestem odnětí svobody až na dvě léta. Nový trestní zákoník stanoví že "soud jako k přitěžující okolnosti přihlédne zejména k tomu, že pachatel spáchal trestný čin vůči osobě podílející se na záchraně života a zdraví nebo na ochraně majetku“.

Policie zároveň připomněla, že se nejedná o první podobný přečin. Již v lednu letošního roku ukradl ze sanitky zasahujících záchranářů ve stejném ostravském obvodu neznámý pachatel navigaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám