Hlavní obsah

Dvouleté dítě se topilo v zahradním bazénu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Se štěstím skončila středeční nehoda na zahradě v obci Stěbořice na Opavsku. Dvouletá dívka tam spadla do bazénu a několik minut se v něm topila. Informoval o tom mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Záchranáři v Moravskoslezském kraji letos zasahovali již u čtyř případů tonutí dítěte v zahradním bazénu. Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala po poledni. Dvouleté dítě podle Humpla ve vodě tonulo několik minut. „Poté holčičku nalezli příbuzní a vytáhli ji z vody ven“. Na místo vyjeli záchranáři, operátorka mezitím po telefonu instruovala příbuzné na místě, jak poskytnout základní první pomoc.

„Lékař záchranné služby po příjezdu zjistil, že dítě je v bezvědomí a s poruchou dechu, činnost srdce byla naštěstí zachována. Pacientce v ohrožení života musel zajistit dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci,“ uvedl mluvčí s tím, že pacientku ve vážném stavu přepravil vrtulník na urgentní příjem nemocnice v Ostravě-Porubě.

Podle Humpla letos záchranáři v Moravskoslezském kraji zasahovali již u čtyř podobných případů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám