Hlavní obsah

Soše Panny Marie ukradli z náruče pozlacenou lilii

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Sochu Panny Marie před kostelem sv. Kateřiny v Klimkovicích u Ostravy, která byla loni restaurovaná, poničil v minulých dnech dosud neznámý vandal. Ze sochy odtrhnul lilii, kterou postava ženy drží v náruči. Poškození sochy nahlásil pracovník radnice v úterý policii.

Článek

„Na soše v loňském roce proběhly odborné restaurátorské práce se zaměřením na její renovaci. V rámci těchto prací proběhlo také pozlacení odcizené lilie. Zhotovení repliky dle fotografie bude stát okolo dvaceti tisíc korun. Hodnota originálu je však vzhledem k umělecké a historické hodnotě velmi těžko vyčíslitelná,“ uvedl mluvčí ostravské policie Petr Svoboda.

Policisté provedli ohledání sochy, avšak žádné upotřebitelné stopy nenašli. „Ani kamerový systém prostor, ve kterém se socha nachází, nemonitoruje,“ dodal mluvčí.

Policie žádá občany, kteří by mohli o odcizené pozlacené lilii z klimkovické sochy Panny Marie podat jakékoliv informace, aby tak učinili na telefonním čísle 974 725 701 či na bezplatné lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám