Hlavní obsah

Opilec balil dívky na to, že je Spiderman, z komína ho vyprošťovali hasiči

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Sedlo
Aktualizováno

Před dívkami se vytahoval, že je pavoučí muž Spiderman a že zdolá každou stěnu a střechu. O chvíli později ho ale potupně a s ostudou vytahovali z komína hasiči. Tak dopadl v úterý nad ránem pětatřicetiletý muž, který se v Novém Sedle na Sokolovsku opil a na své „mimořádné“ schopnosti chtěl lákat ženy.

Článek

Dvě mladé dívky si vyhlédl kolem třetí hodiny ranní a začal je obtěžovat. „Nudily jsme se a šly jsme s kamarádkou projít. Ten pán začal na kamarádku sahat, byl nepříjemný, otravný a začal nám i nadávat,“ popsala nepříjemný zážitek Právu dvacetiletá Anna Našincová z Chodova, která přespávala tu noc u kamarádky v Novém Sedle.

„Tvrdil nám, že leze po barácích a po střechách, že je Spiderman,“ dodala už  s úsměvem mladá dívka.

Foto: Martin Polák , Právo

Jaroslav Našinec ukazuje komín, kterým se do domu chtěl dostat opilý pavoučí muž.

S kamarádkou se rozhodla, že před vlezlým opilcem se raději ukryjí v rodinném domku u rodičů, kteří v Novém Sedle žijí.

„Rozeběhly jsme se a on běžel za námi, klepala jsme na naše, aby nám táta pomohl,“ doplnila vyprávění Anna Našincová.

Její otec Jaroslav Našinec ihned dívkám vyrazil na pomoc. S sebou si vzal i statného německého ovčáka. „Obešel jsem s ním dům, ale nikoho jsem nikde nenašel,“ řekl šestačtyřicetiletý muž, který celou noční příhodu bral s nadhledem.

Houkal v komíně

Jedna z dívek mezitím volala na policejní linku 158. „Policie přijela, vypadalo to, že už tam nikdo není. Najednou jsem slyšela, jako kdyby tam houkala sova, dělal tam hůůů. Teprve pak se přišlo na to, že je v komíně,“ doplnila dívka.

Muž patrně vylezl po přístřešku a vsoukal se do neuvěřitelně malého prostoru. Komín má rozměr asi 50 x 50 centimetrů a navíc je zastřešený plechovým krytem. V komíně se pak zašprajcoval a nemohl zpátky „Netopilo se, propadl až dolů, kde jsme s ním přes kouřovod komunikovali. Hasiči ho vytáhli pomocí lanového žebříku, byla to rychlá akce. Když vylezl, vypadal jak čert, jen oči mu svítily,“ usmíval se Našinec.

Žádnou velkou vědu z toho prý dělat nebude a trestní oznámení nechystá. „Nedošlo k žádné škodě a nikomu se nic nestalo, jen Spiderman byl trochu odřený,“ vysvětlil otec.

Pro pavoučího muže měl jeho výlet však nepříjemnou dohru. „Byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění obdržel pokutu 1000 korun za rušení nočního klidu. Příště snad nepoleze tam, kam nemá,“ uvedla k tomu policejní mluvčí Andrea Pomichalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám