Hlavní obsah

Řidička v Opavě najela do cyklisty, těžce se zranil

Právo, plk
Opava

Závažná poranění hlavy a mozku utrpěl v pondělí ráno sedmašedesátiletý cyklista. Zezadu do něj na silnici v Opavě-Komárově najela sedmačtyřicetiletá řidička Peugeotu 206.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo v 6:20. „Cyklista jel ve směru od Opavy po zpevněné krajnici po pravé straně. Podle výpovědi řidičky, která jela za ním, se náhle otočil doleva a vybočil ze svého směru až do středu jízdního pruhu. Žena se už nestačila muži vyhnout a narazila do něj,“ popsal mluvčí opavské policie René Černohorský, jak ke střetu mělo podle ženy za volantem peugeotu dojít.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla byl cyklista při příjezdu záchranářů v bezvědomí a v přímém ohrožení života. „Utrpěl závažné poranění hlavy a mozku, pro které musel být přepraven na specializované zdravotnické pracoviště ve Fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě, kam ho transportoval vrtulník,“ sdělil.

Zda nehodu nezavinil alkohol, policisté zatím neví. „U řidičky byla dechová zkouška negativní, u muže byl vzhledem k jeho stavu nařízen odběr krve,“ řekl Černohorský s tím, že škoda na kole je pět a na autě 15 tisíc korun.

Během 24 hodin jde na Opavsku už o třetí nehodu s vážným zraněním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám