Hlavní obsah

Vězeň v Kynšperku praštil s dozorcem o stůl a zlomil mu nos

Právo, vor
Sokolov

S podezřením na zlomený nos a otřes mozku skončil v neděli ráno na chirurgii v sokolovské nemocnici 33letý dozorce věznice v Kynšperku na Sokolovsku, kterého fyzicky napadl jeden z vězňů. Podle informací Práva chtěl dozorce roztrhnout při rvačce několik vězňů od sebe, ale jeden z nich vietnamské národnosti se přitom pustil i do něj.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Útok na dozorce bude mít pro vězně dohru. Ilustrační foto

Článek

„Při služebním zákroku v jedné z cel byl napaden dozorce jedním z vězňů,“ uvedla mluvčí kynšperské věznice Petra Bělíková. Zákroku policistů v cele předcházel konflikt několika vězňů mezi sebou.

„Stalo se to krátce poté, co byla vydány snídaně,“ dodala mluvčí věznice. Dozorci se rozhodli vězně od sebe roztrhnout. „Jeden z dozorců byl přitom zasažen vězněm vietnamské národnosti,“ dodala Bělíková. Nos dozorci vězeň při rvačce přerazil poté, co s ním praštil o stůl.

„Do kynšperské věznice jsme byli přivoláni v 7.40 hodin k dozorci, kterého jsme s otřesem mozku a zlomeným nosem odvezli na chirurgické oddělení sokolovské nemocnice,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské záchranné služby Lukáš Hutta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám