Hlavní obsah

Ztracená peněženka s 20 tisíci se vrátila poštou bez peněz

Právo, Patrik Biskup
Bešiny

Minulý pátek třináctého byl pro starostu Běšin na Klatovsku Františka Vlčka skutečně smolným. Při nakupování vytrousil peněženku naditou dvaceti tisíci korunami, ve které měl i všechny doklady.

Článek

O čtyři dny později ji prázdnou dostal domů poštou. V zásilce objevil jen své průkazy a také dopis, kde mu nálezce sděluje, že si peníze nechal. Prý je potřeboval.

O události nechtěl starosta příliš hovořit. „Už vidím ty palcové titulky v novinách,“ byla první reakce, když ho Právo oslovilo. Nakonec s rozhovorem souhlasil.

„Byl jsem nakupovat v obchodě v Alžbětíně. Po zaplacení jsem si vzal peněženku do ruky a odešel k vozidlu. Musela mi vypadnout někde po cestě. Přišel jsem na to, až když jsem přijel domů,“ vzpomínal.

Okamžitě sedl s dalšími členy rodiny do auta a vrátil se na místo. „Prošmejdili jsme tam všechno, ale nic jsme nenašli. Myslel jsem si, že tam budou alespoň někde vyhozené doklady. V úterý mi pak přišly poštou. K tomu byl dopis, kde bylo napsáno, že mě to snad potěší, že mám doklady zpátky, a abych se nezlobil, že peníze si nálezce nechal, neboť byl v tíživé finanční situaci,“ popsal starosta další sled událostí.

Podle něho by to byl záslužný čin, kdyby nálezce přišel i s penězi. „To bych neváhal a okamžitě mu vyplatil odměnu. Doklady přišly stejně pozdě, už jsem si musel oběhnout úřady a zažádat o nové,“ pokračoval.

Odkud byl dopis odeslán, zjistil podle poštovního razítka. Nechtěl to ale prozradit. „To už bychom fušovali do práce policistům. Těm jsem to ohlásil a pracují na tom,“ uzavřel František Vlček.

Po záhadném nálezci kriminalisté zatím marně pátrají. Případ kvalifikovali jako přečin zatajení nálezu. Za to mu hrozí až roční vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám