Hlavní obsah

Útočník, který v pražském metru zbil mladíka, přišel sám na policii

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražským policistům se ve čtvrtek sám přihlásil na služebně mladý muž, který v neděli 8. srpna ve stanici metra Ládví napadl jednoho z cestujících. Svědomí se v něm hnulo, když v médiích zjistil, že je mu policie na stopě. Video vyvolalo značný ohlas v médiích.

Článek

"Jednadvacetiletý muž zhlédl pátrací relace v médiích, na jejichž základě se vzápětí dostavil na policii a k celému incidentu se přiznal. Útočník byl již policisty vyslechnut, celý případ si nyní převezmou kriminalisté a další vyšetřování bude probíhat na svobodě,“ řekla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Policie nesdělila, jak muž svůj zdánlivě nezdůvodný útok vysvětlil.

Napadený mladík stál s přítelkyní na nástupišti ve směru na stanici Háje a čekal na příjezd vlaku.

„Ke dvojici však najednou přistoupil útočník, který měl zakrvácený nos a začal mladíka fyzicky napadat pěstmi a kopy do oblasti obličeje,“ uvedla pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Zraněného převezla záchranná služba k ošetření do nemocnice. Po útoku pachatel odběhl směrem k eskalátorům a odešel neznámo kam. "Za trestný čin výtržnictví mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám