Hlavní obsah

Policie chytila 21 lidí podezřelých z gigantické produkce marihuany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jedenadvacet lidí dopadli na začátku srpna při společné akci celníci a policisté. Podezírají je z pěstování a distribuce marihuany. Skupina byla podle nich schopna vyrábět až 1400 kilogramů drogy ročně. Mohla za to získat až 100 miliónů korun.

Článek

Policie skupinu sledovala několik měsíců. Velkou část produkce vyvážel údajný gang za hranice, řekli ve středu novinářům vedoucí Celní protidrogové jednotky Pavel Hoffman a šéf Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych.

Všichni zadržení jsou podle Frydrycha Vietnamci, policie je obvinila z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Dvanácti stíhaným hrozí v případě odsouzení deset až 18 let vězení. Dalším devíti, kteří prý působili v pěstírnách jako zahradníci, hrozí dvouletý až desetiletý trest. Obvodní soud pro Prahu 4 poslal všechny obviněné z výjimkou jednoho do vazby.

Podle policie lze předpokládat, že budou zadrženi další lidé. Již nyní byli kromě jedenadvacetičlenné skupiny dopadeni také čtyři lidé v zahraničí.

V rámci operace s krycím jménem Canh odhalili celníci a policisté osm plně vybavených velkokapacitních pěstíren konopí. Na zásahu, který se odehrál 4. srpna prakticky v jeden okamžik na několika místech ČR, se podle Frydrycha účastnilo 25 operačních skupin. Šlo prý řádově o stovky lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám