Hlavní obsah

Tělo pohřešovaného řidiče našli hasiči až v Polsku

Právo, Ludmila Žlábková
Broumov

Zřejmě další obětí velké vody z počátku srpna je šestatřicetiletý řidič, jehož auto našli svědci v neděli 8. srpna opuštěné v korytě rozvodněné řeky Stěnavy v Otovicích na Náchodsku.

Článek

„Po řidiči pátrali policisté i hasiči deset dní. Muž zřejmě v noci ze soboty 7. srpna na neděli sjel se svým vozidlem Fiat Punto do Stěnavy. Poté, co vůz objevili místní obyvatelé, prohledávali hasiči během celého dne na člunech i ze břehu řeku Stěnavu, která v té době dosahovala třetího povodňového stupně a její hladina měla o metr více vody než obvykle. Pátrání samozřejmě pokračovalo i v dalších dnech,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Žahourková.

Smutný předpoklad, že muž utonul, se bohužel potvrdil toto úterý. „Hned ráno vyjeli do Otovic hasiči – potápěči z Hradce Králové s veškerým vybavením. Vzhledem k tomu, že se jednalo o průzkum dlouhého úseku řeky i na polské straně hranic, byli na místo přivoláni také hasičští potápěči z Pardubic a policejní potápěči. Do pátrání se zapojili také dobrovolníci z české i polské strany a polští policisté z Nowe Rudy,“ pokračovala Žahourková.

Každá skupina potápěčů a dobrovolníků měla určený úsek řeky, který prohledávala, pátralo se jak ze břehu, tak prohledáváním říčního koryta.

„Před čtvrtou hodinou odpoledne, zhruba třináct kilometrů za hranicemi na polské straně, objevili hradečtí potápěči tělo muže, které bylo zaklíněné v naplaveninách větví. Jak ukázalo šetření, jednalo se skutečně o pohřešovaného řidiče,“ dodala Žahourková. Případ dále šetří policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám