Hlavní obsah

Falešný dobrovolník ukradl rodině postižené povodněmi 40 tisíc

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrastava

Čtyřicet tisíc korun, které obdržela rodina v Chrastavě na Liberecku jako dávky v hmotné nouzi po povodni, jí ukradl 25letý muž. Ten se v rodině vydával za dobrovolníka a předstíral, že jim chce pomoci při úklidu. Místo toho jejich dům prohledal a rodinu okradl.

Foto: Barbora Silná, Právo

Úklid v Chrastavě na Liberecku

Článek

Novináře o tom v úterý vpodvečer na tiskové konferenci informoval krajský policejní ředitel Milan Franko s tím, že muž byl zadržen a obviněn z trestného činu krádeže. „Bude posuzován stejně jako případy z minulého týdne v nejpřísnějším odstavci. Případ lze posuzovat jako rabování,“ upřesnil Franko.

Zadržený muž má podle policistů bohatou kriminální minulost, což bude při posuzování případu další přitěžující okolnost.

„Rodina dostala okamžitou pomoc po povodni, aby měla prostředky na nejnutnější věci. Muž jim tyto peníze odnesl,“ pokračovala vedoucí odboru sociálních věcí Ludmila Šlechtová.

Do současné doby bylo v Libereckém kraji na dávkách v hmotné nouzi vyplaceno více než 32,5 miliónu korun a kraj obdržel na 1100 žádostí. Celkově už ale žádosti podle libereckého hejtmana Stanislava Eichlera (ČSSD) v součtu přesáhly 53,37 miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám