Hlavní obsah

Devadesátiletý muž se ztratil na houbách, hledal ho i vrtulník

Novinky, Petr Nový
Krušné hory

Při houbaření mezi Perninkem a Horní Blatnou v Krušných horách se v neděli ztratil 90letý houbař. Pátrající záchranáři jej nakonec našli. Houbař byl zcela v pořádku, jen si prý kvůli únavě trochu zdříml.

Článek

Pohřešování nahlásili na dispečink horských záchranářů na Božím Daru jeho známí, kteří jej po hledání hub marně čekali na domluveném místě. Poté jej sami hledali, ale bez výsledku.

„O jeho zdraví se nicméně nebáli, tvrdili, že pán je velice vitální a i přes pokročilý věk naprosto zdravý. Zahájili jsme okamžitě pátrání a postupně se do akce zapojilo pět našich záchranářů,“ uvedl horský záchranář Miroslav Račko, který organizoval záchranáře zapojené do akce. Dodal, že do pátrání se postupně zapojili i policisté a hasiči.

Vzhledem k tomu, že první rojnice, která začala horský les pročesávat, muže nenašla, povolali policisté vrtulník s termovizí. Terén je tam dost náročný a les hluboký a nepřehledný.

„Termovize nám mohla pomoci, pokud by muž ležel v nějaké zarostlé strži. Krátce po příletu vrtulníku ale pána našla druhá rojnice. Muž tvrdil, že je zcela v pořádku a jen si unavený trošku zdříml,“ popsal akci náčelník horských záchranářů v Krušných horách Miroslav Güttner.

Reklama

Výběr článků

Načítám