Hlavní obsah

V Libereckém kraji se pohřešuje kvůli povodním další člověk

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Další člověk je od sobotního poledne pohřešován na Liberecku v souvislosti s povodněmi. Na tiskové konferenci po zasedání krizového štábu Libereckého kraje o tom informoval krajský policejní ředitel Milan Franko.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Liberecko postihly ničivé povodně zejména minulý víkend. Fotografie je z Mníšku.

Článek

„Jedná se o 37letého muže, který má v Nové Vsi na Liberecku provozovnu, již zcela zatopila voda. Rodina ho pohřešuje od rána,“ konstatoval Franko s tím, že muž měl v posledních dnech velmi chmurné a depresivní řeči. „Jeho vozidlo bylo nalezeno u provozovny, ale muže nemůžeme najít. Snažíme se lokalizovat jeho mobilní telefon,“ dodal policejní ředitel.

Ten také upozornil, že se v souvislosti s povodněmi objevují nejrůznější fámy o velkém počtu sebevražd, jež údajně lidé páchají v souvislosti se ztrátou svého majetku při povodni. „Není to pravda, žádné takové případy zatím nahlášeny nemáme. Apeluji na všechny, aby tyto fámy nešířili, protože to nepřispívá k psychice obyvatel v postižených obcích,“ upozornil Franko.

Také ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislav Mackovík upozornil, že se někteří lidé snaží využít povodní k tomu, aby své příbuzné vydávali ze jejich oběť. „Jsou případy, kdy lidé chtějí, abychom úmrtí jejich příbuzných dávali do souvislosti s povodněmi, ale jsou to případy přirozeného úmrtí anebo úmrtí v důsledku různých onemocnění,“ řekl Mackovík.

Povodně si v Libereckém kraji od uplynulého víkendu vyžádaly pět lidských obětí, další člověk zemřel při odklízení následků bezprostředně po povodni na psychické a fyzické vyčerpání.
Původně byli pohřešováni tři lidé. Dva bezdomovci, kteří trvale žijí pod mostem ve Frýdlantu v Čechách a tamní obyvatelé se obávali, že je mohla přívalová vlna spláchnout, se ale našli v jedné z postižených obcí, kde pomáhali lidem.
V současné době jsou tak pohřešováni pouze dva – jeden muž, kterého lidé viděli minulou sobotu v Dětřichově na Frýdlantsku, jak spadl do vody. Nově se pak pátrá po ztraceném podnikateli.

Reklama

Výběr článků

Načítám